Syystervehdys jäsenille!

Suomen pienet amerikanpaimenkoirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin 6.9.2020 Espoossa. Jäseniä saapui paikalle 17, ja saatiin mukaan muutama ihastuttava pampaikin! Seuraavina vuosina tavoitteena on saada myös etäyhteys kokouksiin, mikä helpottaisi jäsenten osallistumista ympäri Suomea.

 

Tässä vuosikokouksessa yhdistykselle valittiin uusi hallitus ja toimihenkilöt seuraavalle kahden vuoden toimintakaudelle, äänestettiin PEVISA:n päivittämisestä vastaamaan nykyisiä tarpeita ja lopuksi päästiin kuuntelemaan Tiltu Antikaisen luentoa nuorten koirien koulutuksesta ja viettikäytöksestä. Yhdistyksen puheenjohtajaksi paikalla olleet jäsenet valitsivat Iisa Hetemäen. Muihin hallitusvirkoihin valittiin Katri Kosunen (varapuheenjohtaja), Virpi Norja (sihteeri), Sophie Lindström sekä Johanna Perez. Varajäseniksi hallitukseen valittiin Sini Eskonniemi ja Kia Tengström. Muita valittuja toimihenkilöitä olivat Henna Tuominen (jäsensihteeri), Arja Varis (taloussihteeri), Marjatta Roth ja Minna Ahola (toiminnantarkastajat) sekä Johanna Kämäräinen (tiedottaja). Tapahtumatoimikunnan vetäjäksi valittiin Johanna Perez ja jäseniksi lähtivät mukaan Emma Marttinen, Salla Rytövuori, Sini Eskonniemi sekä Kia Tengström. Jalostustoimikunnan osalta vetäjäksi valittiin Sophie Lindström ja jäseniksi Virpi Norja sekä Anita Korhola. Jalostustoimikuntaa täydennettiin vielä hallituksen ehdotuksella ja siihen mukaan liittyivät Annika Salonen, Katja Nyman sekä Tiina Ståhlberg, jolla onkin kokemusta jo edellisestä jalostustoimikunnasta.

 

Mielenkiintoisimpana ja eniten puhuttaneena aiheena vuosikokouksessa päätettiin esittää PEVISA:n muutosehdotus Suomen Seurakoirayhdistykselle ja Kennelliitolle. Ehdotus lähtee seuraavaksi SSKY:lle käsittelyyn ja toivomme, että asia etenee vielä tämän vuoden puolella! Tällä muutokselle toivomme auttavamme rodun hyvän luustoterveyden säilymistä sekä hillitsisimme niin nuorten koirien jalostuskäyttöä kuin urosten matador-jalostuskäyttöä.

 

Yhdistyksen toimintaan lähti mukaan paljon uusia tekijöitä ja olemme kaikki innolla ideoimassa uutta ja kehittämässä toimintaa!

IMG_4403.jpg

Puheenjohtajan tervehdys:

 

Yhdistyksemme perustettiin tammikuussa 2018. Viralliseksi FCI:n tunnustamaksi roduksi pieni amerikanpaimenkoira tuli kuitenkin vasta syyskuussa 2019. Kiitokset ensimmäiselle hallitukselle yhdistyksen käynnistämisestä ja kuluneesta kaksivuotiskaudesta! Uusi hallitus on nyt syyskuun vuosikokouksessa valittu. Kiitän luottamuksesta saada toimia sen puheenjohtajana. Tähän toimeen oli helppo ja ilo tarttua - niin paljon tuli osaavaa ja innokasta väkeä mukaan toimintaan!

 

Viisihenkisen hallituksen lisäksi meillä on ideoita pursuava tapahtumatoimikunta sekä jalostusasioihin jo nyt paneutunut jalostustoimikunta. Meistä hallituksen jäsenistä on tulossa kotisivuillemme lyhyet esittelyt. Tämä rodun suosion nopea kasvu, maailmalla ja meillä, kertoo että pienelle paimenelle on ollut iso tilaus.

 

On oikeastaan aika toiveita herättävä tilanne olla tässä uuden äärellä, näin vielä määrällisesti pienen koirarodun emäntinä, isäntinä ja yhdistyksenä. Vielä toistaiseksi näin pienenä porukkana me näemme toisemme. Meillä on mahdollisuus antaa suuntaviivoja jalostukselle: terveydelle, luonteelle ja rakenteelle. Meillä on mahdollisuus rakentaa vireä yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen harrastusmahdollisuuksia, yhteydenpitoa ja neuvontaa. Meillä on mahdollisuus ylläpitää kannustavaa, suvaitsevaa henkeä eri harrastusten piirissä. Tähän minä haluan uskoa. Ja tähän kaikki voivat vaikuttaa.

 

Tervehditään kun tavataan!

Puheenjohtaja Iisa Hetemäki

pevisa.png

Ehdotamme, että rodun pieni amerikanpaimenkoira PEVISA päivitetään niin, että lonkkakuvaukselle asetetaan raja-arvo C ja mukaan otetaan myös kyynärkuvaus, jonka raja-arvoksi asetetaan 1. Nämä kuvaukset saisi suorittaa koiran täytettyä 12 kk.

 

Silmätarkastus sekä sen voimassaoloaika 12 kk säilyisivät nykyisen PEVISA:n mukaisina.

 

Lisäksi jalostuskäytön alaikärajaksi asetettaisiin nartuille 22 kk ja uroksille 18 kk. Urosten jälkeläismäärälle asetettaisiin rajoitukset niin, että uroksella saa olla alle viisivuotiaana korkeintaan 20 jälkeläistä (kuitenkin viimeinen pentue kokonaisuudessaan rekisteröidään) ja kokonaisuudessaan uroksella saa olla maksimissaan 60 jälkeläistä (kuitenkin viimeinen pentue kokonaisuudessaan rekisteröidään).

 

Ulkomaisten urosten osalta ei vaadittaisi kyynärkuvaustulosta, jälkeläismäärärajoitusta eikä silmätarkastukselle asetettaisi aikarajoitusta.

 

Rekisteröinnin muut erityisehdot säilyisivät nykyisen mukaisina: koiran väri ilmoitetaan rekisteröinnin yhteydessä ja pentueen molempien vanhempien värin on oltava merkittynä koirarekisteriin rekisteröintihetkellä. Merle-merle- ja töpö-töpö-yhdistelmät ovat kiellettyjä. Rodulle on olemassa töpöhäntäisyyden DNA-testi.

 

Ehdotus on hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 6.9.2020.